Σύντομη ανασκόπηση Rolex Explorer και Rolex Submariner

Το 1953 ήταν αναμφίβολα σημαντικό για τη Rolex ρολόγια αντίγραφο και δύο από τις γνωστές σειρές ρολογιών. Εκείνη τη χρονιά, το εμπορικό σήμα κυκλοφόρησε τόσο τον Submariner όσο και τον Explorer, και οι δύο από τους οποίους είναι εντυπωσιακοί σε εμφάνιση και λειτουργία. Ωστόσο, κάθε ρολόι ρεπλίκα έχει δει σημαντική εξέλιξη με τον δικό του μοναδικό τρόπο μέσα από τα χρόνια.
Όταν τα δύο ψεύτικα ρολόγια κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, η ποιότητά τους δοκιμάστηκε αμέσως. Το Replica Rolex υποστήριξε τον Sir Edmund Hilary και τον Tenzing Norgay για μια εκστρατεία στο Mount Everest με ένα Oyster Perpetual. Αν και το ρολόι δεν ήταν το όνομα του Explorer την εποχή εκείνη, ήταν ένα από τα πρώτα ρολόγια για να φτάσει στην κορυφή του Everest και χρησίμευσε ως πηγή έμπνευσης για τη συλλογή Explorer. Επίσης, ο Submariner στάλθηκε στα βαθύτερα βάθη του ωκεανού μαζί με τον Auguste Piccard. Έβαλε το ρολόι στο σκάφος του υποβρυχίου και βουτούσε 3100 μέτρα στη θάλασσα. Όταν επανεμφανίστηκε, ο Submariner εξακολουθούσε να λειτουργεί σωστά.
Ο Explorer και ο Submariner έλαβαν γρήγορα την αναγνώρισή τους ως ρολόγια εργαλείων υψηλού επιπέδου. Ο Explorer πραγματοποίησε πολλές αλλαγές στο σχεδιασμό κατά την πρώτη του δεκαετία. Ωστόσο, το 1963, η Rolex κυκλοφόρησε το Ref. 1016, η αξιοσημείωτη παραλλαγή του Explorer είχε συνεχή παραγωγή για 26 χρόνια. Γενικά, ο υποβρύχιος έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος από το πρώτο του ντεμπούτο. Ωστόσο, όπως και ο Explorer, ο υποβρύχιος έλαβε μία από τις αισθητικές ενημερώσεις του εμπορικού σήματος αρκετά χρόνια μετά την πρώτη του εκτόξευση. Το 1959, ο Rolex κυκλοφόρησε το Ref. 5512, φτιάχνοντας το μεγάλο στέμμα του μοντέλου και τους φρουρούς στεφάνης.
Και τα δύο φτηνά ρολόγια έχουν σημειώσει σημαντικές αλλαγές στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ειδικά στον Explorer. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Rolex έκανε το ντεμπούτο του Submariner Ref. 1680, το οποίο αναγνωρίστηκε ως πολύ περισσότερο από ένα εργαλείο δύτης με την προσθήκη μιας λειτουργίας ημερομηνίας και του μεγεθυντή Cyclops. Οι αρχές της δεκαετίας του 1970 προκάλεσαν μια νέα εποχή για τον εξερευνητή. Το 1971, ο Rolex κυκλοφόρησε τον πρώτο εξερευνητή ΙΙ με το Ref. 1655. Αυτό θεωρήθηκε μια τολμηρή κίνηση. Στην αρχή, πολλοί οπαδοί του μοντέλου το θεωρούσαν ως απόλυτη απόκλιση από το πρωτότυπο και χάθηκαν το φανταχτερό look και feel της Explorer.
Σήμερα, ο Explorer II και ο Submariner παραμένουν δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Rolex. Και τα δύο μοντέλα είναι συμβατά με την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα ενός ρολογιού εργαλείων με το υπερσύγχρονο σχεδιασμό του ρεπλίκα Rolex, το οποίο καθιστά την μετάβαση από μια περιπέτεια σε μια βραδιά στην πόλη. Κάθε ρολόι έχει αποδειχθεί ανθεκτικό σε ακραίες συνθήκες και καθημερινή χρήση. Όταν ένα ψεύτικο ρολόι υποστηρίζεται από το εικονικό όνομα Rolex, είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα αγαπημένο.