Δημοφιλές ρολόι σετ διαμαντιών Rolex Daytona

Ίσως το πιο συναρπαστικό πράγμα για αυτά τα μη συμβατικά ρολόγια Rolex είναι η ευελιξία τους, η ικανότητα χειρισμού ή προσδιορισμού οτιδήποτε γύρω από το πραγματικό θέμα, την έμπνευση, το σχεδιασμό ή την εκτέλεση τους. Στην επίσημη παρουσίαση των 14 σελίδων του ρολογιού, ο Rolex αφιερώνει δύο ολόκληρες σελίδες στο ρητό: “Το Oyster Perpetual Cosmograph Daytona γεννήθηκε για αγώνα, και είναι το σημείο αναφοράς για όσους έχουν πάθος για οδήγηση και ταχύτητα.” Όπως λέει ο καθένας!
Πιστεύω ότι η Rolex αναφέρεται σε αυτήν την έκδοση ως “μυστηριώδης και αφρώδης” – μια περιγραφή που είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί. Οι δύο λέξεις είναι ακριβώς εκεί που τελειώνει το σόου, γιατί πίσω τους υπάρχει μια πολύ στεγνή περιγραφή 36 τραπεζοειδών διαμαντιών στη στεφάνη και ενός πλακόστρωτου μαύρου λακαρισμένου δίσκου, “ένας μετρητής χρονογράφου με σαμπάνια, συνδυασμένος με μαύρο βερνίκι και διαμάντι.” Το υπόλοιπο ολόκληρο το έγγραφο είναι το Rolex που περιγράφει τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, όπως το Manufacture Rolex Caliber 4130, η θήκη Oyster, το βραχιόλι Oysterflex με τον ίδιο τρόπο όπως και με όλα τα άλλα ρολόγια.
Όσον αφορά τις βασικές προδιαγραφές, η θήκη είναι η παλαιά αλλά χρυσή θήκη Oyster Cosmograph Daytona πλάτους 40 mm, εξοπλισμένη με μια αφαιρούμενη δομή βύσματος που δεν επιτρέπει να τοποθετηθεί ποτέ βραχιόλι από μασίφ χρυσό τριών συνδέσμων.
Μέσα στη συμπαγή χρυσή θήκη 18 καρατίων βρίσκεται το Rolex Manufacture Caliber 4130, ακριβώς η ίδια κίνηση που θα συναντούσατε σε κάθε άλλη που παράγεται σήμερα Cosmograph Daytona. Η κεραμική στεφάνη Cerachrom έχει αντικατασταθεί από 34 διαμάντια κομμένα σε τραπεζομάντιλα, όλα αόρατα τοποθετημένα, στοιβάζονται κοντά το ένα στο άλλο – οι ειδικοί αναφέρουν ότι η αόρατη ρύθμιση είναι η πιο δύσκολη τεχνική ρύθμισης στην ωρολογοποιία, ως προετοιμασία του κουλοχέρη, καθώς και περικοπή, πρέπει να είναι ακριβώς σωστά.
Καταλαβαίνω ότι, στον σημερινό κόσμο των υπολογιστών, είναι ίσως καλύτερο να μην πούμε τίποτα – και αν η ελβετική κουλτούρα ωρολογοποιίας είναι σίγουρα παγκόσμιας κλάσης σε κάτι, είναι “επιλέγοντας να μην σχολιάσει” τίποτα. Το παίρνετε / το λατρεύετε με την πρώτη ματιά, ή πιθανότατα δεν θα το κάνετε ποτέ, και ο Rolex φαίνεται να μην προσπαθεί να σας ανατρέψει – εκτός από την ωραία φωτογραφία του.
Είτε εσείς, εγώ είτε οποιοσδήποτε άλλος σας αρέσει το ρολόι Daytona 116588TBR Rolex, αντικειμενικά μιλώντας, είναι ένα ρολόι, και στην εκτέλεση του – υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δεν θα δείτε τη ρύθμιση της αόρατης μπαγκέτας ή το τραπεζοειδές διαμάντι κομμένο διαμάντι τολμηρή εμφάνιση. Για να επιστρέψω στο αρχικό σημείο, θα τελειώσω με το ακόλουθο σχόλιο. Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι η Rolex είναι μια προνομιακή μάρκα που διαχειρίζεται τον κόσμο, αλλά αν αυτό που κάνει η Rolex είναι εύκολο, το ίδιο ισχύει και για τις μάρκες.