Ελαφρώς μικρότερα μεγέθη για Panerai Luminor Due Black Dial

Για χρόνια, οι καταναλωτικές τάσεις ευνοούσαν τα μεγαλύτερα ανδρικά ρολόγια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η τάση για μεγαλύτερα και μεγαλύτερα μεγέθη θήκων έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Ακόμα και εκείνες οι μάρκες που έχουν πράγματι αυξήσει τις διαμέτρους της θήκης τους, το έχουν κάνει με τη μείωση του μεγέθους, καθιστώντας το συνολικό πακέτο πιο εκλεπτυσμένο. Το 2020 το αντίγραφο Rolex αύξησε το μέγεθος της θήκης του Submariner από 40mm σε 41mm και το μεγαλύτερο μοντέλο Oyster Perpetual από 39mm σε 41mm, αλλά επίσης μείωσε τις προεξοχές και στις δύο συλλογές, πράγμα που σημαίνει ότι η πραγματική εμπειρία χρήσης φοράει πολύ λιγότερο μέγεθος αύξηση από ό, τι θα πρότειναν οι διαστάσεις.
Ακόμα και πολυτελείς μάρκες, ιστορικά γνωστές για την παραγωγή μεγάλων και υπερμεγέθων http://www.uouwatch.com/ ρολογιών, έχουν αρχίσει να προσφέρουν μοντέλα με μικρότερη αναλογία στους καταλόγους τους. Μέρος αυτού είναι να καλύψει τον αυξανόμενο αριθμό γυναικείων συλλεκτών ρολογιών, αλλά πολλοί άνδρες αρχίζουν επίσης να δείχνουν ενδιαφέρον για ρολόγια με πιο κλασικά μεγέθη θήκης. Οι Breitling και Panerai είναι και οι δύο γνωστοί για τα μεγάλα, τολμηρά ρολόγια τους, αλλά και οι δύο μάρκες προσφέρουν πιο εκλεπτυσμένα μοντέλα με θήκες που έχουν ακριβώς τη σωστή διάμετρο για τις τυπικές αναλογίες. Το Panerai Luminor Due είναι πολύ Luminor στη συνολική του αισθητική, αλλά με διάμετρο θήκης 42 mm και λεπτότερο προφίλ, μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως μια πιο συμπαγής και αξιοπρεπής έκφραση της κλασικής σχεδιαστικής γλώσσας του Panerai.
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο είναι vintage μοντέλα. Για τα σύγχρονα ρολόγια, ανεξάρτητα από το πόσο μοναδικά είναι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποια στιγμή να κατασκευαστούν περισσότερα ρολόγια. Ωστόσο, τα vintage ρολόγια διαθέτουν μια ιστορία που μπορεί να αποκτηθεί μόνο με το πέρασμα των ετών και ένα ρολόι πρέπει να επιβιώσει στον κόσμο για δεκαετίες για να αποκτήσει πραγματικά αυτή την ιδιαίτερη και άυλη ποιότητα ενός αληθινού vintage ρολογιού.
Μεμονωμένοι κάτοχοι ρολογιών, πραγματικά πρόσφατα καταχωρημένα vintage αντίγραφα ρολογιών γίνονται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν και παραμένουν ένας από τους κορυφαίους στόχους για πολλούς συλλέκτες. Κάθε ρολόι έχει μια μοναδική ιστορία και αν αυτή η ιστορία είναι πραγματικά ξεχωριστή, μπορεί να σημαίνει εκατομμύρια δολάρια σε αξία μεταπώλησης. Η αγορά συλλεκτικών συλλεκτών συνεχίζει να ευδοκιμεί και ο αριθμός των εκδοτικών μοντέλων επανέκδοσης που διατίθενται επί του παρόντος επιβεβαιώνει περαιτέρω τη δημοτικότητα των παλαιότερων μοντέλων. Οι τιμές ρεκόρ vintage ρολογιών πολυτελείας έχουν γίνει σχεδόν συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια και μια ισχυρή vintage αγορά είναι πιθανό να επεκταθεί πολύ πέρα ​​από το 2021.