Σοκαριστικά νέα για επώνυμα ρολόγια φέτος

Δεν υπάρχουν ορόσημα που πρέπει να αναφερθούν αυτήν την εβδομάδα – μόνο μια άλλη συλλογή πέντε από τα πιο αξιοσημείωτα vintage ρολόγια όλων των εποχών. Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνεται μια ομάδα πρώιμων Breitlings που αποτελούν ένα σετ πωλητών, δύο μοναδικά και περίπλοκα εργαλεία ψεύτικα ρολόγια από τους Heuer και Favreux-Lerba και ένα κλεμμένο ρολόι Longines.
Όταν μοιράζομαι υλικό μάρκετινγκ από τις πρώτες μέρες της ωρολογοποιίας ή ιστορικού υλικού που σχετίζεται με vintage μάρκες, συνήθως θέλω να τονίσω τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα άρθρα στη σημερινή εποχή και εποχή. Αν και δεν θα έχουν πραγματική χρήση στην καθημερινή σας ζωή, αυτά τα άρθρα μπορούν να σας δώσουν μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο τα διάσημα ρολόγια κυκλοφορούν και πωλούνται κάποτε, κάτι που είναι εξαιρετικά πολύτιμο για τους μελετητές και τους λάτρεις. Θα μπορούσα εύκολα να σκάψω μια άλλη αφίσα, βιβλίο ή λιανική οθόνη, αλλά στο πνεύμα των ορεκτικών, έχουμε ένα θηρίο σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς εξελίχθηκε η βιομηχανία, η πώληση ρολογιών σε εμπόρους λιανικής είναι μια αξιόλογη τρύπα κουνελιών για να κατεβείτε. Προτού οι εμπορικές εκθέσεις γίνουν ο κύριος δρόμος για τις πωλήσεις μεταξύ των ωρολογοποιών και των λιανοπωλητών, οι μάρκες και οι διανομείς τους γίνονταν δημιουργικοί με σετ όπως αυτή της Breitling. Το σετ, το οποίο περιλαμβάνει τρία ρολόγια 30 mm που εμφανίζουν επιπλοκές χρονογράφου και φάσεις σεληνιακού φεγγαριού, έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους ανθρώπους μια ιδέα για τις δυνατότητες του Breitling ως ωρολογοποιίας και τελικά να επεκτείνει το δίκτυο λιανικής. Με βάση την τρέχουσα εξέλιξη της μάρκας, πιστεύω ότι αυτή η γωνία αξίζει τον κόπο.
Ως σύνολο δειγμάτων για πωλητή, αντί για συλλογή ρολογιών που αγοράστηκαν για δική του χρήση, και τα τρία ψεύτικα ρολόγια Rolex είναι σε άριστη άθικτη κατάσταση και έρχονται με τα αρχικά κουτιά τους που φέρουν την ένδειξη “δείγμα”. Σχεδόν θα έλεγα ότι τα κουτιά θα έπρεπε να έχουν πιο νόημα από τα ρολόγια, καθώς αυτά είναι ρολόγια που πιθανότατα έχετε δει πριν σε κάποια μορφή, αλλά τα κουτιά αφηγούνται την ιστορία της δομής και της στρατηγικής της μάρκας. Το αν ο επόμενος ιδιοκτήτης πρέπει πραγματικά να φορέσει αυτά τα ρολόγια εξαρτάται 100% από αυτά, αλλά για χάρη της ιστορικής διατήρησης, προσωπικά θα το κρατούσα.