Τα ρολόγια Rolex GMT-Mater II BLNR – Πολυτελή μοντέλα

ρολόγια αντίγραφοΤα ρολόγια Rolex ρολόγια αντίγραφο είναι πάντα τα πιο δημοφιλή ρολόγια σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται ότι κάθε καινοτομία που αναδύεται από την μάρκα, της οποίας υπάρχουν πολλά, διατηρεί τους οπαδούς ικανοποιημένους για λίγο, πριν αρχίσει ξανά το ξαφνιασμό για το επόμενο μεγάλο πράγμα. Το GMT-Master είναι ένα παράδειγμα. Όταν η αρχική έκδοση δημιουργήθηκε το 1953, έγινε το πρώτο ρολόι που παρουσίαζε ταυτόχρονα δύο ζώνες ώρας και στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στους πιλότους των αεροπορικών εταιρειών – πιο συγκεκριμένα ο Pan Am, ο οποίος συνεργάστηκε στο σχεδιασμό για να βοηθήσει τους μαχητές να ασχοληθούν με το jet lag.
Το δίχρωμο πλαίσιο, το μισό μπλε και το μισό κόκκινο, ήταν ένας πανέμορφος τρόπος για τους χρήστες να καθορίζουν τη νύχτα και τη μέρα με μια ματιά και έδωσε επίσης στο ρολόι την εμφάνιση της υπογραφής του. Μια άμεση επιτυχία, το ρολόι πέρασε μόνο σχετικά επιφανειακές αναβαθμίσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του έως ότου εμφανίστηκε το 1983 το “Fat Lady”, το ανεπίσημο ψευδώνυμο για το πρώτο της νέας εποχής του GMT-Master II’s.
Είναι τώρα τόσο πολύ, τόσο καλό. Ωστόσο, το αντίγραφο ανοδιωμένου αλουμινίου Rolex χρησιμοποίησε για τα στεφάνια τους, αφού ο αρχικός βακελίτης αποδείχθηκε πολύ εύθραυστος, ενώ εξαιρετικά ισχυρός, εξακολουθούσε να υφίσταται ξύσιμο και εξασθένιση με την πάροδο του χρόνου. Η λύση ήταν η εταιρεία να βρει το δικό της κεραμικό υλικό αντικατάστασης, Cerachrom. Πραγματικά άφθαρτος, το Cerachrom δεν έχει καμία επίδραση από το φως του ήλιου ή από τις ακαθαρσίες έκθεσης σε χλωριωμένο ή θαλασσινό νερό.
Το πρόβλημα με το νέο εξαιρετικά σκληρό Cerachrom ήταν ότι το καθιστά τόσο πιο δύσκολο υλικό να δουλεύει και, αδύνατο να προσθέσει ένα διχρωματικό σχήμα όταν έρθει στο ίδιο το Rolex αντίγραφο. Όταν το πρώτο της νέας αυτής φυλής αποκαλύφθηκε το 2005, τα πολύ αγαπημένα μοντέλα «Coke» και «Pepsi» και το χρυσό καφέ της «ρίζας μπύρας» είχαν αντικατασταθεί με μια ομοιόμορφα μαύρη στεφάνη.
Ενώ υπάρχουν τμήματα των υποστηρικτών του Rolex και συγκεκριμένα των συλλεκτών GMT-Master, οι οποίοι σκοπίμως ανακαλύπτουν τα μοντέλα που φαίνονται πιο ξεπερασμένα, άλλοι ενθουσιώδες πιστεύουν ότι εάν τα ανορθόδοξα χρώματα ήταν ο λόγος που επιλέξατε το ρολόι στην πρώτη αρχή, θέλουν να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική τους λάμψη.
Αυτό το μοντέλο επετείου ήταν όμορφα κομψό, το οποίο είναι όλα χρυσά με έναν επιλογέα στο σήμα κατατεθέν της Rolex πράσινο, αλλά μερικοί θεώρησαν ότι το Lunette Noire GMT έλειπε το ίδιο πράγμα που έκανε το κομμάτι τόσο άμεσα αναγνωρίσιμο στην πρώτη θέση. Μια δίχρωμη στεφάνη ήταν ευδιάκριτη από την απουσία της σε μεγάλο βαθμό.
Η χαλυβουργία που κυκλοφόρησε σήμερα εισήχθη το 2007 και διαθέτει πολλές αναβαθμίσεις στον προκάτοχό της τόσο μέσα όσο και έξω. Ο νέος πίνακας Maxi βελτιώνει την ευκρίνεια του ρολογιού με παχύτερα χέρια και δείκτες στο εξωτερικό, συγκρατεί τη μεγαλύτερη θήκη και το στέμμα Triplock του δίνει ένα βλέμμα μεγαλύτερο από το πραγματικό του 40mm.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για το πόσο καιρό το αντίγραφο του Rolex δουλεύει στην πραγματικότητα για το πρόβλημα της δημιουργίας ενός κεραμικού διπλού χρώματος, αλλά όπως θα περίμενε κανείς, είναι μια τεχνικά εντυπωσιακή άσκηση. Ξεκινώντας απόλυτα μπλε, η διαδικασία περιλαμβάνει την κάλυψη του μισού της στεφάνης, πριν εκθέσει το άλλο μισό σε μια κατοχυρωμένη με Rolex χημική διαδικασία για να επιτευχθεί ο μαύρος χρωματισμός. Είναι μια τυπικά άψογη μετατόπιση μεταξύ των δύο τόνων, χωρίς καμία ένδειξη αιμορραγίας ή οποιουδήποτε θολώματος όπου οι γραμμές διασυνδέονται.
Αν η ιστορία μας λέει τίποτα, είναι ότι τα Rolex που αδέσποτα από τον «κανόνα», εκείνα με αντισυμβατικό παίρνουν κλασικά σχέδια, είναι τα μοντέλα που γίνονται τα πιο περιζήτητα μετά από λίγα χρόνια κάτω από τη γραμμή. Με την επανέκδοση του χαρακτηριστικού κόκκινου και μπλε χρώματος Pepsi του GMT-Master II στο Cerachrom μόλις ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του The Batman, η μπλε / μαύρη έκδοση είναι σίγουρα προορισμένη να γίνει ένα ζεστό φαβορί για άπληστους συλλέκτες.