Για τους διαρκείς νέους Stella Dials Oyster

Τα τελευταία χρόνια, η Rolex κυκλοφόρησε το Oyster Perpetual, προσφέροντας πιο πολύχρωμες επιλογές όπως το καντράν Red Grape και ένα φωτεινό μπλε καντράν με πράσινη προφορά. Ωστόσο, κανείς δεν προβλέπει μια σειρά ζωντανών και ζωντανών χρωμάτων κλήσης έως το 2021, αντηχεί το αισθητικό στιλ των παλιών «Stella» κλήσεων της δεκαετίας του 1970.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και του 1980, η Rolex έκανε μια σειρά από πολύχρωμα κανάλια για επιλεγμένα ρολόγια Day-Date και Datejust. Αρχικά προορίζονταν για την αγορά της Μέσης Ανατολής, αυτά τα κανάλια κατασκευάστηκαν από σμάλτο με βερνίκι, πολλαπλών στρωμάτων και προσφέρθηκαν σε μια σειρά από ζωντανά και ασυνήθιστα χρώματα. Ψευδώνυμο «Stella Dials» – είτε σε σχέση με τον Αμερικανό καλλιτέχνη Frank Stella και την επιλογή του για εξαιρετικά φωτεινά χρώματα είτε μετά τη λατινική λέξη για το «αστέρι», αυτά τα λαμπρά χρωματισμένα κανάλια δεν ήταν τόσο δημοφιλή στους αγοραστές εκείνη την εποχή, οδηγώντας σε μάλλον βραχυπρόθεσμη παραγωγή παραγωγής.
Το να τους ονομάζουμε «λαμπρά χρωματισμένα» είναι λίγο υποτιμημένο. Οι κλήσεις Rolex Stella είναι πολύ ζωντανές και είναι σχεδόν «un-Rolex» όπως κάθε καντράν που έχει δημιουργήσει ποτέ η μάρκα. Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι τα χρώματα που εμφανίζονται στα vintage Stella dial ήταν απλά αντιπροσωπευτικά μιας πειραματικής εποχής στην ιστορία του Rolex και ότι δεν θα δούμε ποτέ κάτι τέτοιο από τη μάρκα ξανά. Όμως, τα νέα χρώματα κλήσης που πρόσθεσε ο ρολόγια αντίγραφο Rolex στη γραμμή Oyster Perpetual για το 2021 είναι κάτι περισσότερο από ό, τι θυμίζει αυτά που εμφανίζονται στα vintage Stella dial από τη δεκαετία του 1970.
Αυτά τα νέα ζωντανά Oyster Perpetual dial δεν είναι στην πραγματικότητα Stella dial – αυτό το όνομα ισχύει ειδικά για τα εξαιρετικά συλλογικά, λαμπρά χρωματιστά που βρίσκονται στα vintage ρολόγια Day-Date και Datejust. Ωστόσο, μερικά από τα νέα μόνιμα πρόσωπα Rolex Oyster ταιριάζουν σχεδόν με το χρώμα των παλιών τους Strads. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ οι αυθεντικοί πίνακες Stella από τη δεκαετία του 1970 και του 1980 προσαρμόστηκαν ειδικά για τη σειρά Rolex με προηγμένες επιλογές, αυτές οι νέες φωτεινές χρωματικές κλήσεις προσφέρουν μόνο τα πιο προσιτά και εύκολα συλλεγόμενα ρολόγια της Rolex.